Toni Milun za Index: Pokažite da vam je stalo do budućnosti mladih, dođite na prosvjed!

Toni Milun za Index: Pokažite da vam je stalo do budućnosti mladih, dođite na prosvjed!

Screenshot: YouTube

"BITNO JE da kurikularna reforma prođe, da ide dalje. Izuzetno je to bitno jer nam je školstvo trenutno zapelo u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Danas je sve u računalima, aplikacijama, idejama, a naši mladi ljudi nisu spremni za sve izazove sadašnjosti", kaže poznati hrvatski matematičar Toni Milun koji poziva ljude na sutrašnji prosvjed potpore kurikularnoj reformi.

>> VELIKI PROSVJED PODRŠKE REFORMI ŠKOLSTVA Hrvatska može bolje

Stvaratelji, a ne puki potrošači

"Kada mladi izađu iz našeg sustava obrazovanja oni postaju tek puki potrošači inovacija koje nastaju, a ne koji bi trebali kreirati nove stvari. Nužno je to izmjeniti", ističe Milun koji je jedan od potpisnika pisma Vladi o nužnosti brzih promjena u informatičkom obrazovanju mladih.

Kako kaže Milun, četiri su glavne karakteristike ove reforme.


"Treba stvarati kreativne ljude koji znaju samostalno rješavati probleme, ne boje se izazova i koji su spremni za timski rad", kaže Milun dodajući kako kurikularna reforma ide upravo u tom smjeru.

Na reformi radili najbolji stručnjaci

Milun kaže kako je jasno da su na kurikularnoj reformi radili naši najbolji stručnjaci, no problem je nastao kada se u sve uplela politika.

"Nekako je jasno da u svemu ima politike, no u ovom slučaju ona je odigrala izrazito negativnu odluku", kaže Milun na kraju pozivajući na što masovnije prosvjede kako bi i toj politici postalo jasno da postoji interes javnosti da se kurikularna reforma nastavi.     

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara