Tony Blair odlučio "zaprljati ruke"

Tony Blair odlučio "zaprljati ruke"
Foto: Hina
 
NEKADAŠNJI britanski premijer Tony Blair objavio je odluku da se vrati u političku arenu i "zaprlja ruke" u borbi protiv Brexita, u razgovoru za dnevnik Daily Mirror.
 
Blair, koji je bio na čelu Laburističke stranke od 1994. do 2007., ne namjerava se ipak kandidirati za mjesto zastupnika na sljedećim parlamentarnim izborima 8. lipnja niti krenuti u osvajanje laburista, istaknuo je on.

Brexit ga motivirao da se vrati u politiku
 
"Brexit me izravno motivirao da se više umiješam u politiku", objašnjava 63-godišnji Blair, premijer od 1997. do 2007. "Treba zaprljati ruke i to ću učiniti".
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne želim se naći u situaciji da nisam ništa rekao u ovom povijesnom trenutku jer bi to značilo da me nije briga za ovu zemlju. A to nije slučaj".
 
"Nisam siguran da mogu inicirati politički pokret ali mislim da postoji niz ideja koje bi mnogi podržali", dodao je nekadašnji premijer.
 
Pribojava se "hard Brexita"
 
Blair se pribojava "hard Brexita" koji bi bio porazan za Britance. "Dio konzervativne stranke odlučan je doći do Brexita bez obzira na cijenu" nakon dvije godine pregovora koji su upravo počeli između Londona i EU-a.
 
"Jedinstveno europsko tržište bilo je Liga prvaka u području trgovine. Trgovinski sporazum između Velike Britanije i EU-a značio bi drugu ligu. Sami sebe marginaliziramo", upozorio je Tony Blair.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara