Top lista: Bandić prestigao Kolindu na listi negativaca, na nju ušao i Lučić

Top lista: Bandić prestigao Kolindu na listi negativaca, na nju ušao i Lučić
Foto: Index/Pixsell/Hina

MILAN BANDIĆ je od Kolinde Grabar-Kitarović preuzeo prvo mjesto na Indexovoj top listi negativaca. S druge strane, prvi na listi najpozitivnijih osoba po vašim glasovima je također Milan Bandić, ali onaj rođen kao Dario Juričan.

Juričan najpozitivniji

Redatelj, koji se nesmiljeno bori protiv kriminala zagrebačke gradske uprave i koji je zbog toga čak i promijenio ime, pomeo je sve konkurente i izglasali ste da je proteklog tjedna baš on najpozitivnija osoba u Hrvatskoj.

Mirjana Hrga, savjetnica predsjednice Republike koja je sama zatražila razrješenje i tako se odrekla dužnosničke naknade nakon što napusti predsjedničke dvore, nije izazvala puno vaših simpatija pa je odmah ispala s liste pozitivaca. Ispao je Nenad Šestan, znanstvenik sa sveučilišta Yale koji je po časopisu Nature dao jedan od najvećih doprinosa znanosti u prošloj godini.

Za pozitivce predlažemo ribara i razumnog ubojičinog brata

Na listu pozitivaca ovoga tjedna uvrštavamo Stanislava Zavadlava. Njegov brat Filip proteklog je vikenda ubio troje ljudi na splitskim ulicama upravo zbog Stanislava i njegovih problema s drogom i dilerima. No Stanislav, iako je na neki način bio uzrok pokolja, čvrsto i jasno kaže da ono što je njegov brat napravio nije bilo ispravno. Uz njega vam nudimo i Darka Kunca Bigavu, ribara iz Podgore koji je mrežama iz mora izvukao američki uređaj i odbio ga vratiti dok mu ne plate štetu.

Novi negativci Leon Lučić i Vesna Bedeković

S liste negativaca ispali su glasnogovornik vlade Marko Milić i mladi Osječanin Branislav Smiljanić koji je vozeći bez položenog ispita automobilom usmrtio glumca Aleksandra Bogdanovića i pobjegao. Da bi lista bila potpuna, umjesto njih vam nudimo Leona Lučića, nekadašnjeg policajca i glumca u sapunici, koji je naumio iznuditi 100 tisuća eura od jednog zaprešićkog poduzetnika pa u sukobu dobio poprilične batine. Uz Lučića ovoga tjedna mjesto na listi negativaca zaslužila je i ministrica obitelji, demografije, mladih i socijalne politike. Protekli je vikend u Andraševcu šestero staraca izgorjelo u ilegalnom staračkom domu, no nju to nije ponukalo na ostavku.

Svi trebaju vaš glas

Svakoga tjedna glasanje ide od početka pa svi uvijek trebaju vaše glasove. Oni koji budu na dnu liste ispast će s nje, a mi ćemo vam svakog tjedna, prema vašim prijedlozima, ponuditi nove pozitivce i negativce.

Svoje prijedloge za pozitivce i negativce možete nam slati na desk@index.hr.

 

 

 

 

 

 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara