Totalna mobilizacija u HDZ-u: Nadzirat će se izlazak članstva na izbore

Totalna mobilizacija u HDZ-u: Nadzirat će se izlazak članstva na izbore

U NAJJAČOJ hrvatskoj stranci otpočela je totalna mobilizacija, čiji je cilj osigurati da svi članovi stranke i njihove obitelji u drugom krugu izbora izađu na birališta i glasaju za Jadranku Kosor, doznaje Novi list.

Glavna stranačka tijela HDZ-a, Središnji odbor, Nacionalno vijeće i Klub zastupnika donijeli su na zajedničkoj sjednici osam obaveznih uputa koje su upućene svim HDZ-ovim organizacijama, kako bi se brojno HDZ-ovo članstvo u potpunosti mobiliziralo za izlazak na izbore u drugom krugu.

Treća od osam obaveznih uputa glasi: "Hitno je potrebno u Središnjicu dostaviti popis volontera, članova HDZ-a, koji će obilaziti kuće članova stranke i njihove obitelji i osigurati da oni izađu na izbore."

U prvom se pak naputku traži određivanje stranačkih volontera, koji bi na biračkim mjestima od 7 do 22 na dan izbora trebali promatrati provođenje izbora, a pretpostavlja se da će njihova zadaća biti i provjeravanje jesu li svi članovi HDZ-a i njihove obitelji koji glasaju na tom biračkom mjestu izašli na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranački volonteri također će se brinuti za osiguravanje prijevoza nepokretnih članova stranke do biračkih mjesta.

Ostale upute govore o žurnom sazivanju sastanaka lokalnih stranačkih tijela u cilju motiviranja članova i simpatizera stranke da izađu na izbore i glasaju za kandidatkinju HDZ-a.

Od ogranaka HDZ-a, piše Novi List, također se očekuje da u lokalnim radijskim i TV stanicama zakupe dovoljno promidžbenog prostora za petnaest dnevnih emitiranja poruka Jadranke Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara