Detalji tragedije u Zagrebu: "Ubio sam ženu i kćer, sad ću presuditi i sebi"

Detalji tragedije u Zagrebu: "Ubio sam ženu i kćer, sad ću presuditi i sebi"

Foto: FAH

STANOVNIKE zagrebačkog naselja Špansko jučer je šokiralo samoubojstvo muškarca koji je prije skoka s četvrtog kata ubio svoju četverogodišnju kćer i 31-godišnju suprugu te teško ozlijedio njezinu baku, staricu od 85 godina, koja je nakon napada prebačena u Vinogradsku bolnicu.

> Užas u Zagrebu: Vojni zapovjednik nožem izbo ženu i 4-godišnju kćer, pa skočio s 4. kata

Kad su ga našli još je bio živ, no umro je u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice.

Željko R., rođen je 1966. godine i djelatna je vojna osoba, a prema izjavama susjeda bio je miran, tih i povučen, a neki su rekli kako je bolovao od PTSP-a te da je često bio nervozan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije stravičnog čina, Željko je navodno nazvao svoju majku i kazao kako je ubio svoju kćer i suprugu, ranio njenu baku te će sada presuditi i sebi. Majka ga je preklinjala da to ne učini, no Željko je prekinuo poziv i bacio se sa zgrade. Jučer se također neslužbeno doznalo kako je nakon krvavog pohoda htio zapaliti stan.

Policiji poznat po nasilju u obitelji

Iako je Željko prema svjedočenju dijela susjeda bio miran i tih, policiji je neslužbeno se doznaje otprije poznat zbog nasilja u obitelji.

Stanari ulice Milana Rešetara tvrde da se Željko doselio u stan prije pet godina te se ubrzo drugi put oženio i uskoro dobio kći. Kažu kako su znali da je vojna osoba jer je u odori znao otići do trgovine.

"Ma kakav nasilnik? On se samo jednom posvađao s bivšom suprugom, a onda ga je ona prijavila. Znam da se žalio na posao, ali nije pričao o detaljima. Krediti su ga stisnuli sa svih strana. Sve je radio kako bi djeci osigurao bolji život", kaže jedan od susjeda.

Ministarstvo obrane jučer je kratko priopćilo kako je riječ o 50-godišnjem pripadniku OS RH, voditelju Odsjeka u Logističkom operativnom središtu Zapovjedništva za potporu, koji je bio u sastavu Oružanih snaga RH od 1996. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara