Traje potraga za Dinom, prijateljica: "Ne odustajemo, idemo po njega"

Traje potraga za Dinom, prijateljica: "Ne odustajemo, idemo po njega"
Foto: Bourbon offshore, privatni album

U ATLANTIKU je uočeno nešto što bi moglo biti signalna raketa, objavila je sinoć službeno prefektura Martinik, piše La Parisien. Signal je uočen još u noći s nedjelje na ponedjeljak nedaleko područja koje se pretražuje, a za koje se vjeruje da su mogli doplutati mornari s potonulog Bourbon Rhodea. Još uvijek se, podsjetimo, traga za sedam mornara s broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna. Među nestalima je i Dino Miškić, kapetan iz Hrvatske.

Regionalni centar za spašavanje "odmah je zatražio od tri trgovačka broda da skrenu s kursa i odu u to područje do kojeg će doći u utorak". Centar je također zatražio od svakog broda u tom području dodatnu budnost.

Područje bi u ovim trenucima trebao nadlijetati i avion koji traži nestale mornare.

Prijateljica: Idemo po njega

U međuvremenu, prijatelji su organizirali akciju skupljanja novca za daljnju potragu.

"Mi smo Dinov krizni stožer, zapravo mala ekipa velikog srca i ne možemo odustati od svog čovika. Idemo po njega, pa taman u veliki ocean. Imamo snage, ne odustajemo, iščekujemo u svakom trenutku dobre vijesti. Pokrenuli smo državu i svijet i idemo do Dina, on nas čeka", objašnjava Maja Sulje, prijateljica obitelji Dine Miškića, prenosi HRT.

Do sredine današnjeg dana prikupljeno je preko 20.000 eura. Kao cilj je postavljen iznos od 300.000 eura.

"Mi smo prijatelji i obitelj nestalog kapetana i s blagoslovom drugih obitelji članova posade nestalih u moru molimo vas da nam pomognete da nastavimo potragu dok svaki živi član posade ne bude pronađen!" napisali su u opisu kampanje.

Za nastavak potrage za hrvatskim kapetanom i šest članova posade možete donirati ovdje.

Kolinda: Uključili su se i Amerikanci

Predsjednica je kazala kako se nastavlja potraga za pomorcima potonulog broda Bourbon Rhode.

"Prema mojim informacija, nije tu uključena samo Francuska, nego i neke druge države koje nam pomažu, traži se i preko satelita i preko dronova i slično, između ostaloga i SAD", izjavila je Grabar Kitarović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara