treći put oglašena prodaja diokoma

Trgovački sud u Splitu oglasio je ponovno prodaju nekretnina splitske tvrtke Diokom u stečaju na javnoj dražbi koja će se održati 2. listopada.

Drugi pokušaj cjelovite prodaje preostalog dijela nekretnina 4. rujna je propao jer se nitko nije javio, a ovaj put, doznaje se u Trgovačkom sudu, preostale nekretnine - zapadni dio kompleksa s pogonima na Brodarici u Splitu te pogon u Benkovcu i maloprodajna mreža diljem Hrvatske, prodaju se pojedinačno. Početna je cijena za pogone na Brodarici i u Benkovcu po 2 milijuna eura, a za maloprodajnu mrežu 1,2 milijuna eura - ukupno 4,2 milijuna eura.

Prije mjesec i pol dana na prvom naječaju za sve je zajedno bila određena cijena od 6 milijuna i 250 tisuća eura, a na drugom su se pokušaju ponude prikupljale bez početne cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potencijalnom kupcu postavljen je i uvjet da zadrži svih tisuću radnika, koliko ih je ostalo u tvrtki nakon proglašenja stečaja prije nešto više od tri godine, i to na određeno vrijeme od tri godine. U navedenom roku, također, niti jedan radnik ne smije biti proglašen tehnološkim viškom.

Početkom je godine prodan veći - istočni dio kompleksa Diokoma na Brodarici za 6 milijuna eura splitskom poduzetniku Željku Kerumu. Na tom će se prostoru graditi stanovi u sklopu projekta poticane stanogradnje.

(Hina) dstr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara