Trgovačko "Opatija" u stečaju, inventura u 50 prodavaonica

SREDIŠNJE skladište i oko 50 prodavaonica poduzeća Trgovačko "Opatija" d.o.o. danas je zatvoreno jer je otvoren stečaj u njegovim dvjema tvrtkama Industijskoj robi d.o.o. i Prehrani d.o.o.

Svi se prodajni prostori Trgovačkog ´Opatija´ d.o.o nalaze na liburnijskom području, 20-ak ih je u Opatiji, a u njima se opskrbljuje najveći dio stanovništva.

U tijeku je popis robe i opreme, a nakon toga, djelomice već sutra, dio prodajnih mjesta bit će ponovno otvoren, kazao je danas stečajni upravitelj Dušan Crljenko.

Po njegovim riječima stečaj je u tim tvrtkama jučer otvoren jer su dobavljači zbog višemilijunskih dugova obustavili dobavu robe. Točan dug tek se utvrđuje, kazao je, dodavši da samo Prehrana d.o.o. dobavljačima duguje oko 30 milijuna kuna.

Otkaz s rokom od 30 dana bit će uručen svima od 370 zaposlenih, a do isteka roka bit će odlučeno koliko će radnika ostati na svojim radnim mjestima, kazao je Crljenko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da su zanimanje za kupnju nekretnina tvrtke iskazali mnogi, ali da je riječ uglavnom o pismima namjere te da će prodaja biti obavljena redovitim postupkom, objavljivanjem javnog natječaja o cjelovitoj prodaji.

Opatijski gradonačelnik Ranko Vlatković kazao je da će gradska uprava zahtijevati da se nakon prodaje imovine tvrtke u njezinim prostorima odmah nastavi ista djelatnost te da novi poslodavac prihvati sve radnike.

Prije dva tjedna otvoren je stečajni postupak u Trgovačkom ´Opatija´ d.d. u kojem je bio zaposlen samo jedan radnik. Tvrtke Trgovačko Opatija - Industrijska roba d.o.o. i Trgovačko Opatija - Prehrana d.o.o. nastale su od toga dioničarskog društva i preuzele sve zaposlene.

Prvo je ispitno ročište za Trgovačko ´Opatija´ d.o.o. na riječkom Trgovačkom sudu 2. travnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara