Trgovina do zadnjeg časa: HDZ i MOST još nisu potpisali sporazum jer MOST-ovci žele više fotelja

Trgovina do zadnjeg časa: HDZ i MOST još nisu potpisali sporazum jer MOST-ovci žele više fotelja

Foto: Hina

DOMOLJUBNA koalicija i Most trebali su još prije početka rasprave o Vladi potpisati koalicijski sporazum, ali to se jutros nije dogodilo.

Iako je potpisivanje bilo zakazano za 9 sati dokument je ostao nepotpisan. Prvi problemi su nastali jer se odužio sastanak s predstavnicima nacionalnih manjina pa više nije bilo vremena za potpisivanje. Barem su tako objašnjavali iz Mosta i HDZ-a.

No, prema informacijama kojima raspolažemo, čini se da manjinci nisu pravi krivci što se još nema dokumenta koji bi do kraja definirao suradnju Mosta i Domoljubne koalicije.

“Mostu su opet porasli apetiti, traže još više mjesta za svoje ljude”, doznali smo iz HDZ-a. S druge pak strane iz Mosta su uvjeravali da će koalicija sigurno biti potpisana u pauzi koja nikako da dođe.

Predsjednik Sabora Željko Reiner oteže s proglašenjem stanke u raspravi kupujući tako vrijeme za pregovore. Posljednje informacije govore da se predstavnici HDZ-a i Mosta neće ni sastati u pauzi zasjedanja nego da će Tomislav Karamarko i Tihomir Orešković pokušati u to vrijeme na svoju stranu pridobiti što više manjinskih zastupnika. Uspiju li u tome imali bi jače adute za pregovore s Mostom i za završno glancanje koalicijskog sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Nisam siguran da ćemo danas uopće potpisati koaliciju, ali to nije ni važno. Izglasat ćemo Vladu pa ćemo i dalje pregovarati”, rekao je naš izvor iz Mosta.

Lovrinović, Mišić i Martinović osnivaju svoj klub zastupnika?

Kako doznajemo problem HDZ-u bi mogla stvoriti tri zastupnika MOST-a. Naime, zastupnici Ivan Lovrinović, Ivica Mišić i Jure Martinović navodno bi mogli tražiti svoj klub zastupnika izvan MOST-a i HDZ se boji da bi im oni mogli raditi probleme i dovesti u pitanje većinu.

S druge strane jedan Karamarko i Orešković većinu bi mogli potražiti kod manjinaca. "Nemojte mi toliki teret stavljati na pleća", novinaru Indexa odgovorio je Milorad Pupovac upitan hoće li se sastati s Karamarkom i Oreškovićem i osigurati im većinu.

Ukoliko se zaista pokaže istinitim da će spomenuta trojica MOST-ovaca osnovati svoj klub zastupnika to će dovesti u pitanje HDZ-ovu većinu koja će ovisiti isključivo o manjincima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara