Trgovina ljudima: 20-godišnjakinja iz Trnovca prodana Talijanu za pet tisuća eura

Trgovina ljudima: 20-godišnjakinja iz Trnovca prodana Talijanu za pet tisuća eura

ISTRAŽNOM sucu u Varaždinu privedena su trojica muškaraca, 23-godišnjak i 24- godišnjakinja iz Prbislavca, 35-godišnjak iz Slavonskog Broda te 26-godišnjak iz Murskog Središća pod osnovanom sumnjom da su 20-godišnjakinju iz Trnovca prodali u Italiji za pet tisuća eura, izvijestila je PU Međimurska.

Prodana djevojka poznavala je trojicu muškaraca otprije, tako da je otišla s njima u Sloveniju kako bi obavila kupovinu odjeće i namirnica. Po završetku šopinga iz Slovenije su, pod izlikom da idu u posjet rodbini,djevojku odveli skroz do okolice Rima, gdje su je prodali nepoznatom muškarcu, pretpostavlja se talijanskom državljaninu, i to za spomenutih pet tisuća eura. "Zarađeni" novac muškarci su podijelili te su se vratili u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djevojka je u ropstvu provela čak 42 dana, a tijekom tog vremena bila je primorana na učestale seksualne odnose da bi svojem robovlasniku u konačnici porodila dijete. Osim toga, Talijan je očekivao da u njegovoj kući obavlja poslove služavke. U talijanskom "domu" svakodnevno je morala trpjeti psihičku i fizičku torturu, a oduzeta joj je i sloboda kretanja. Bila je u potpunoj izolaciji od ljudi, a oduzeti su joj i dokumenti kako joj slučajno ne bi došla do ideje o bijegu.

Nakon 42-dnevnog ropstva, djevojka je uspjela pobjeći. Po povratku kući osumnjičeni muškarci su nebrojeno puta prijetili smrću njoj i njezinoj obitelji ukoliko slučaj prijave policiji.

Ig.M.
Foto: savetovalisteprotivnasilja.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara