Tri mrtve i 32 ozlijeđene osobe u nasilju nakon utakmice kriketa

Tri mrtve i 32 ozlijeđene osobe u nasilju nakon utakmice kriketa
NAJMANJE su tri osobe ubijene, a 32 su ozlijeđene u sukobu između hindusa i muslimana, nastalom nakon utakmice kriketa u indijskoj zapadnoj državi Gujarat, navodi se u nedjeljnim izvješćima policije i medija.

U gradu Virnagamu uveden je policijski sat nakon nedjeljnog nasilja, objavila je New Delhi televizija, dodajući da je sukob izbio nakon svađe između igrača kriketa i osoba u obližnjem hramu u koji su igrači došli po loptu za kriket koja je greškom izbačena iz igrališta u hram. Gomila se okupila, strasti se rasplamsale, a nasilje je izbilo kada je netko zapucao na okupljene ljude iz obližnje zgrade, navodi televizija izjave policijskih dužnosnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gomila je počela bacati kamenje, te paliti automobile i dućane kojih je uništeno 12. U izgredu su ubijena tri člana jedne muslimanske obitelji.

U policiji kažu da ne znaju tko je pucao, no obje zajednice se međusobno optužuju za izazivanje izgreda u državi Gujarat u kojoj stanje napeto zbog rasprostranjenih sukoba između hindusa i muslimana nakon spaljivanja u veljači prošle godine vlaka sa desničarskim hindu aktivistima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara