Tri osobe ubijene u dva atentata automobilima-bombama u Bagdadu

U DVA atentata automobilom-bombom izvedena u Bagdadu od kojih jedan blizu sjedišta jedne sunitske skupine Vijeća nacionalnog dijaloga, ukupno su ubijene 3 osobe, a najmanje 20 je ranjeno.

Dvije osobe su ubijene i 6 ranjeno u prvom samoubilačkom napadu automobilom-bombom na američko-irački konvoj. "Dvije osobe su ubijene i 6 ranjeno i svi su civili", rekao je jedan izvor ministarstva unutrašnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan policijski izvor je obznanio da su 4 iračka vojnika ranjena i objasnio da se "auto zaletio na iračka i američka vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera i 4 vojnika su ranjena u eksploziji" u četvrti na istoku Bagdada.

U petak su u istoj četvrti izvedena dva atentata automobilima-bombama u malom vremenskom razmaku, prvi pri prolasku konvoja iračke vojske i drugi kada je policija željela pregledati sumnjivo vozilo. Jedna osoba je tada poginula, a 8 je ranjeno, od kojih 4 policajca.

U zapadnom dijelu Bagdada, u subotu oko podneva eksplodirala je jedna automobil-bomba blizu sjedišta Vijeća nacionalnog dijaloga, skupine sunitskih dužnosnika koji su bili uključeni u sastavljanje vlade, prema izvoru ministarstva unutrašnjih poslova.

U tom je napadu ubijena jedna osoba, a ranjena su najmanje tri pripadnika iračke garde i sedmoro civila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara