Tri radnika VIR-a još u životnoj opasnosti

TROJICA radnika riječke Tvornice za preradu mesa VIR, ozlijeđena jučer pri istjecanju amonijaka iz cijevi probijene neopreznim upravljanjem viličarom u tvorničkom krugu, još su u životnoj opasnosti, ali se dvojici od njih zdravstveno stanje malo poboljšalo, izvijestili su danas iz Jedinice intenzivnog liječenja u sušačkom KBC-a.

Liječnici u Intenzivnom odjelu kazali su da je stanje jednog od trojice vrlo teško zbog znatnih oštećenja dišnih organa i opeklina na oko 60 posto kože, jer se nalazio najbliže mjestu puknuća cijevi u trenutku izgreda.

Četvero ostalih pacijenata nastradalih zbog udisanja amonijaka, od kojih su dva radnika i dva slučajna prolaznika uz tvornički krug, koji se nalaze na Pulmološkom odjelu sušačkog KBC-a, trebali bi biti pušteni iz bolnice za koji dan jer im se zdravstveno stanje potpuno stabliziralo.

Radnik u Jedinici intenzivnog liječenja riječkog KBC-a nije više u kritičnu stanju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš potvrdila je danas da je policijskim očevidom utvrđeno da je cijev oštećena neopreznim manevriranjem viličara te da je isteklo 50 do 100 kila amonijaka.

Kazala je da će policija, kad prikupi sve potrebne podatke, o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo. Dodala je da se još ne zna hoće li prijava odvjetništvu sadržavati i kaznene prijave protiv odgovornih ili će biti samo u obliku proširena izvješća.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara