Tri ročnika HV-a teško ozlijeđena u prevrtanju vojnog kamiona

MINISTARSTVO obrane objavilo je kako je jučer u vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju teretno vozilo marke TAM 110 zbog neprilagođene brzine sletjelo s kolnika u provaliju duboku 10-ak metara i prevrnulo se. U toj je nesreći osam ročnika ozlijeđeno od čega trojica teže.

Od devetorice ročnika iz kamiona osam je ozlijeđenih od kojih trojica teško i petorica lakše, no ni jednom od njih nije ugrožen život, doznaje se na Traumatološkom odjelu Opće bolnice u Karlovcu.

Najteže je ozlijeđen vozač koji je smješten na Odjel intenzivne skrbi. Voditelj Odjela dr. Josip Žunić rekao je da se mladić dobro oporavlja, da je njegovo stanje zadovoljavajuće i da mu nije ugrožen život. On će na vlastit zahtjev popodne biti prevezen u jednu od zagrebačkih bolnica. Na zahtjev roditelja jučer je u KBC Zagreb već prevezen jedan ročnik pa ih je u karlovačkoj bolnici sedam.

Dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći slunjskog Doma zdravlja Vladimir Bakalar kaže da je svoj osmorici ozlijeđenih pružena liječnička pomoć za 15 minuta.

Ročnik koji je upravljao vozilom bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo "izazivanja prometne nesreće".

MORH dodaje da je osnovano Povjerenstvo na razini zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, koje utvrđuje okolnosti događaja te moguću odgovornost i propuste u radu djelatnika slunjskoga Vojnog poligona.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara