TROGIR: GALA KONCERTOM ZAVRŠENO MEĐUNARODNO NATJECANJE TENORA

Prvo međunarodno natjecanje mladih tenora završeno je večeras u Trogiru gala koncertom. L

Uz pobjednike trodnevnog natjecanja Sašu Petrovića iz Srbije i Crne Gore, Tvrtka Stipića iz Hrvatske i Roberta Morvaia iz Njemačke, nastupili i sopranistica Martina Zadro, tenor Janez Lotrič i bariton Zlatko Kokeza.

Publika u prepunoj srednjovjekovnoj tvrđavi Kamerlengo s oduševljenjem je pratila izvedbe poznatih opernih arija, začinjene s nekoliko obrada popularnih zabavnih skladbi. Izvođače je pratio Festivalski orkestar kojim je ravnao umjetnički ravnatelj natjecanja maestro Loris Voltolini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U natjecanju je sudjelovalo 20 tenora iz nekoliko europskih zemalja te jedan iz Argentine. Natjecatelje je iz velikog broja prijavljenih odabrao žiri, sastavljen od uglednih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva.

Organizatori natjecanja "Festivalska udruge tenora - Trogir" i Turistička zajednica grada Trogira žele taj Unescov grad promovirati u "Grad tenora", a ovo natjecanje uvrstiti u međunarodni kalendar sličnih natjecanja.

Gala koncertu prisustvovao je i pokrovitelj Prvog međunarodnog natjecanja mladih tenora predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara