Trogir: Poginula tri osamnaestogodišnjaka i 45-godišnji poslovođa

Trogir: Poginula tri osamnaestogodišnjaka i 45-godišnji poslovođa
U RADNOJ nesreći danas oko 8,10 sati u Brodotrogiru poginula su četiri radnika, od kojih jedan zaposlenik brodogradilišta, te trojica radnika kooperantske tvrtke "AKZ BUBISM" iz Splita, potvrdila je PU splitskodalmatinska.

Riječ je o 45-godišnjem poslovođi Anti Vržini, te trojici 18-godišnjaka - Josipu Vržini, poslovođinu sinu, Anti Šaniji i Danielu Marjanoviću, doznaje se od istražnog suca Županijskog suda u Splitu Marka Brdara.

Nesreća se dogodila na brodu "Atlantic Frigo" Mediteranske plovidbe iz Korčule koji se nalazi na remontu u Brodotrogiru, a na kojemu je u trenutku nesreće bilo stotinjak radnika.

Prema dosad prikupljenim informacijama, dok su radnici obavljali poslove na vanjskom dijelu oplate broda, na doku broj 2, došlo je do zapaljenja pregradnih stijenki u unutrašnjosti broda, odnosno prostoru u kojemu se nalaze instalacije i hladnjaci. Zbog požara došlo je do izbijanja otrovnih para i plinova kojima su se četiri radnika otrovala. Liječnička ekipa ambulante u Brodotrogiru poduzela je sve da im spasi život, no reanimacija unesrećenih nije uspjela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica radnika, koja su se nalazila zajedno sa stradalim kolegama, uspjela su na vrijeme pobjeći, premda su i oni zatrovani plinovima i parom, od čega im je oštećen respiratorni sustav. Pomoć im je pružena u trogirskom Domu zdravlja. Dvojica su puštena kućama, a jedan je od njih zadržan na daljnjem liječenju kisikom, doznaje se u Domu zdravlja.

Daljnje pojedinosti o toj, u Trogiru nezapamćenoj, nesreći bit će poznati nakon što na mjesto nesreće iziđu i stručnjaci iz Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba, rekao je istražni sudac Brdar.

Predsjednik Uprave Brodotrogira Mateo Tramuntana novinarima je rekao kako je zaprepašten događajem te da od šoka ne može ništa suvislo reći, no, dodao je kako se "iako stalno poduzimaju sve mjere zaštite sigurnosti na radu, tragedija ipak dogodila". Obiteljima poginulih radnika izrazio je sućut i obećao im pomoć.

Trogirski gradonačelnik Vedran Rožić najavio je kako će zbog te tragedije u Trogiru 11. studenoga biti proglašen danom žalosti, te da će biti prekinute sve prigodne manifestacije u povodu Dana grada i blagdana Sv. Ivana Trogirskog, koji se obilježava u nedjelju, 14. studenoga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara