Trogirsko Gradsko vijeće o otkazima radnicima "Plivina" pogona

O ODLUCI farmaceutske industrije "Pliva" da zbog nerentabilnosti zatvori pogon u Trogiru i otpusti 105 radnika raspravljalo je danas trogirsko Gradsko vijeće koje je poduprlo radnike.

"Plivin" pogon u Trogiru zadnju je godinu pakirao lijekove, a prije je prerađivao ljekovito bilje.

Odluka "Plive" da za skrb 105 radnika izdvoji oko 20 milijuna kuna kao stimulativnu otpremninu samo djelomice zadovoljava zaposlenike. Nadaju se da će "Pliva" pogon u Trogiru prodati, pa da će se novi vlasnik obvezati da preuzme dio radnika koji budu ispunjavali uvjete za rad u budućoj gospodarskoj djelatnosti.

Gradski vijećnici zaključili su da odluku Uprave "Plive" vjerojatno nitko ne može promijeniti te se od "Plive" očekuje da poštuju odluku o isplati otpremnine radnicima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik HUS-a Ozren Matijašević kazao je za Hinu kako taj Sindikat osuđuje zatvaranje "Plivina" pogona u Trogiru, ocijenivši kako se to događa u trenutcima kad ta tvornica širi svoje poslove na inozemno tržište, a na domaćem zatvara pogone.

Matijašević je osudio postupak prvog čovjeka "Plive" Ivice Čovića, istaknuvši da on više ne može sloviti kao uspješan poduzetnik kad takvu, kako je kazao, poraznu odluku donosi bez ikakva upozorenja radnicima ili bar razgovora s lokalnom samoupravom.

HUS drži, kaže Matijašević, da je sramotno kratak rok koji je Uprava "Plive" dala radnicima za odluku o tome hoće li prihvatiti otpremnine ili ići u program za zbrinjavanje viška zaposlenika.

HUS traži, ističe Matijašević, da se taj rok od nekoliko dana produži bar za mjesec dana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara