Trojica policajaca u Slavoniji primali mito, davali ogromne kazne i uzimali novac

Trojica policajaca u Slavoniji primali mito, davali ogromne kazne i uzimali novac
Foto: FAH

POLICIJSKI službenici Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske uprave zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad tri policijska službenika (1970., 1972. i 1985.) Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ i „Primanje mita“, kao i nad dvije osobe s područja Zagreba, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje mita“, priopćila je jutros policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su policijski službenici, u više navrata, od ožujka 2019. godine do siječnja 2020. godine, prilikom obavljanja redovnih policijskih poslova u smjeni, naplatili novčane kazne od više osoba za počinjene prometne prekršaje u iznosu većem od zakonski propisanog, dok su novčanu razliku zadržali za sebe.

U jednom slučaju su, uz naplatu novčane kazne u manjem iznosu, policijski službenici primili i mito od 44-godišnjaka i 47-godišnjaka s područja Zagreba.

Osumnjičeni policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih policija podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Odlukom načelnika policijske uprave, policijski službenici su privremeno udaljeni iz službe, do okončanja postupka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara