Trst: Održano ročište u slučaju Ljubljanska banka - štediše

NA OPĆINSKOM sudu u Trstu u četvrtak je održano novo ročište u slučaju tužbe skupine štediša protiv Nove Ljubljanske banke (NLB).

Riječ je o 711 "starih" štediša nekadašnje Ljubljanske banke Zagreb koji traže povrat svoje blokirane devizne štednje i pripadajućih kamata u ukupnom iznosu od oko 10 milijuna eura. Kako je za Slovenski radio izjavio odvjetnik Guido Pastori, koji zastupa štediše, sudac Riccardo Merluzzi zakazao je novo ročište za 19. siječnja iduće godine nakon rasprave o nekim pravnim pitanjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik štediša Božidar Vukasović za Slovenski radio je izjavio da je sud registrirao podatak da je sadašnja Nova Ljubljanska banka (NLB) u Trstu u registru upisana kao banka koja u tom gradu djeluje od 1970. godine, kada se zvala Ljubljanska banka. Vukasović je rekao da je sudu prezentirao i navode nekih slovenskih dužnosnika koji su izjavljivali da će štediše Ljubljanske banke biti isplaćeni novcem koji je Slovenija u okviru sukcesije bivše Jugoslavije dobila iz mješovitih banaka u inozemstvu, do čega nije došlo.

Podatak da je Nova Ljubljanska banka bila u Trstu ranije registrirana kao Ljubljanska banka Vukasović drži "još jednim dokazom" da Nova Ljubljanska banka, osnovana ustavnim zakonom prije 11 godina, jest pravna nasljednica Ljubljanske banke i da ima obveze prema štedišama iz Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara