Trudnica u Ludbregu napala policajca kad joj je socijalna došla po sedmero djece

Trudnica u Ludbregu napala policajca kad joj je socijalna došla po sedmero djece
Screenshot: Google Street View

TRUDNA 39-godišnjakinja jutros je fizički napala policajca koji je s kolegama pružao asistenciju djelatnicima Centra za socijalnu skrb prilikom izdvajanja sedmero djece iz obitelji u Župancu kod Ludbrega. Policija je nad njom uporabila silu, ali nije ozlijeđena.

Varaždinska policija izvijestila je da su jutros u 6 sati policajci pružili asistenciju djelatnicima Centra za socijalnu skrb Ludbreg, koji je donio procjenu o potrebi žurne mjere izdvajanja sedmero djece iz obitelji u Župancu i njihovog smještaja u centru.

"Tijekom asistencije 39-godišnja žena, koja se nalazi u vidljivom stadiju trudnoće, fizički je napala policijskog službenika nakon čega je prijetila djelatnici Centra za socijalnu skrb Ludbreg“, izjavio je Hini Matko Murić iz odjela za odnose s javnošću Policijske uprave varaždinske.

Uporabili fizičku snagu i sredstva za vezivanje

Murić je dodao da su policajci nad ženom uporabili sredstva prisile, odnosno fizičku snagu i sredstva za vezivanje.

No, naglasio je, policija je nad njom postupala s osobitom pažnjom, sukladno Pravilniku o načinu postupanja policijskih službenika koji se odnosi na obazrivu uporabu tjelesne snage prema trudnici u vidljivom stadiju trudnoće, osobi čije je kretanje znatno otežano, djetetu ili očigledno bolesnoj osobi.

U policiji kažu da je žena dovedena u prostorije Policijske postaje Ludbreg na kriminalističko istraživanje, gdje su je odmah pregledali liječnici iz Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te nisu utvrdili nikakve ozljede niti je bilo potrebe za daljnjim medicinskim postupanjem.

Djecu iz obitelji zbrinuli su djelatnici Centra za socijalnu skrb Ludbreg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara