Trump izabrao kandidata za potpredsjednika SAD-a, upoznajte Mikea Pencea

Trump izabrao kandidata za potpredsjednika SAD-a, upoznajte Mikea Pencea

Foto: FAH

REPUBLIKANSKI kandidat za predsjedničke izbore Donald Trump je u subotu predstavio svog potpredsjednika ukoliko uđe u Bijelu kuću, vrlo konzervativnog Mika Pencea, "časnog čovjeka", koji bi trebao pridonijeti ujedinjenju stranke.

"To je časan, karakteran i pošten čovjek", rekao je Trump (70) na zajedničkoj konferenciji za novinare u New Yorku  i pozdravio Pencea (57) guvernera Indiane. "Jedan od važnih razloga zbog kojeg sam ga izabrao je jedinstvo stranke", dodao je.

Pence, slabo poznat na nacionalnoj razini je rekao da smjerno prihvaća ponudu Donalda Trumpa, domoljuba koji razumije frustracije i nade Amerikanaca kao niti jedan drugi čelnik nakon Ronalda Reagana.

Pence se predstavio kao kršćanin, konzervativac i republikanac i to tim redosljedom. On je objasnio da je prihvatio prijedlog Donalda Trumpa iz dva razloga. "Znam da jako republikansko vodstvo može donijeti pravu promjenu a Hillary Clinton nikada ne smije postati predsjednica Sjedinjenih Država".

Discipliniran, diskretan i uglađen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor Mikea Pencea trebao bi barem kratkoročno pridonijeti smirenju ozračja republikanske konvencije koja u ponedjeljak počinje u Clevelandu. Na konvenciji bi Donald Trump trebao službeno biti imenovan kandidatom stranke na predsjedničkim izborima u studenom.

Za razliku od Trumpa, Pence je discipliniran, diskretan i uglađen. Trump ga je izabrao između još dva kandidata, guvernera New Jerseya Chrisa Christiea i bivšeg predsjednika Zastupničkog doma Newta Hingricha. "On je bio moj prvi izbor", rekao je u subotu.

Pence je pobornik tradicionalnih obiteljskih vrijednosti, veliki je vjernik i protivi se pobačaju i braku za sve.

On je na početku podržavao ultrakonzervativnog Teda Cruza u kampanji na republikanskim predizborima i ne slaže se uvijek s Trumpom. Trumpovu ideju iz prosinca o zatvaranju zemlje za muslimane u sklopu borbe protiv terorizam je ocijenio "uvrijedljivom i neustavnom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara