Trump kaže da je primio "divno" Kimovo pismo s objašnjenjem lansiranja raketa

Trump kaže da je primio "divno" Kimovo pismo s objašnjenjem lansiranja raketa
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je izjavio da je primio novo "divno pismo" sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una koji mu je nedavna lansiranja projektila predstavio kao odmazdu za zajedničke vojne vježbe koje su izvodile Sjedinjene Države i Južna Koreja.

"Bio je nezadovoljan vojnim vježbama", izvijestio je američki predsjednik i objasnio da je u četvrtak primio tu poruku, "zaista jako lijepu od početka do kraja".

"Znate da ih ni ja nikada nisam volio", rekao je o vježbama i ponovno inzistirao na razumijevanju s prvim čovjekom Sjeverne Koreje, usprkos zastoju u pregovorima o nuklearnom razoružanju te zemlje.

Trump je također rekao da misli da će se održati četvrti susret s Kim Jong-unom, bez dodatnih pojedinosti.

Washington i Seoul su u ponedjeljak pokrenuli zajedničke godišnje vojne vježbe usprkos upozorenjima Pjongjanga da će te vježbe potkopati pregovore sa Sjedinjenim Državama o nuklearnom programu.

Sjeverna Koreja je ocijenila da to pokazuje nedostatnu političku volju dviju zemalja da poboljšaju odnose.

Sjeverna Koreja je posljednjih tjedana četiri puta lansirala projektile kratkog dometa, koje su već bile predstavljene kao upozorenja protiv američko-južnokorejskih vježbi. Trump je više puta ocijenio da se radi o uobičajenim lansiranjima projektila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara