Trump na Twitteru žestoko napada medicinske stručnjake zbog koronavirusa

Trump na Twitteru žestoko napada medicinske stručnjake zbog koronavirusa
Fauci, na slici desno, dugo je vremena bio glavni Trumpov stručnjak. Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump napao je na Twitteru medicinske stručnjake koji se bore protiv novog koronavirusa optuživši ih da se igraju politike i otežavaju ekonomski oporavak.

On je u ponedjeljak na Twitteru podijelio objave nekih konzervativaca, ali ih nije izravno sam komentirao.

"Svi lažu. CDC, mediji, demokrati, naši liječnici, ne svi, ali većina, za koje nam je rečeno da im vjerujemo", navodi se u jednoj od objava koje je Trump podijelio i u kojoj se referira na centre za kontrolu bolesti.

Drugi tvit koji je podijelio izgleda dolazi s profila pristalice teorija zavjere.

Trumpovi savjetnici također su pokrenuli napade na Anthonyja Faucija, vladinog stručnjaka za zarazne bolesti. Oni su navodno američkim medijima proslijedili popis njegovih izjava na početku pandemije koje nisu bile točne, izvijestio je The Washington Post.

Predsjednik Trump izjavio je u četvrtak da je Fauci "dobar čovjek, ali je napravio puno pogrešaka", što ukazuje na zaokret Bijele kuće.

Tjednima nije bio na televiziji

Fauci tjednima nije bio na američkoj televiziji i nije izravno brifirao Trumpa od prošlog mjeseca.

Predsjednik je na udaru kritika zbog svojih izjava, uključujući tvrdnju da će virus odjednom samo nestati, zagovaranje neprovjerenog medicinskog liječenja i umanjivanje važnosti nošenja maske.

U međuvremenu niz američkih saveznih država bilježi porast broja zaraženih, a raste i broj smrti u više od dvanaest država.

Florida je zabilježila 15.000 novih slučajeva u jednom danu prošli vikend u vrijeme dok se gospodarstvo nastavlja otvarati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara