Trump napada mrtvog McCaina

Trump napada mrtvog McCaina
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump ne odustaje od napada na senatora Johna McCaina i nakon njegove smrti, kazavši u utorak da "nikad" nije bio sklon tom republikancu iz Arizone. 

Trump je u nedjelju objavio tvit s nekoliko neistina u kojem je kritizirao McCaina zbog njegove uloge u pribavljanju dosjea koji navodno sadrži negativne informacije o njemu. Također je lažno optužio McCaina da je bio "zadnji u svojoj klasi" na mornaričkoj akademiji - McCain je bio peti najlošiji. 

"Nikad nisam bio obožavatelj Johna McCaina", rekao je Trump novinarima u utorak u Ovalnom uredu. "I nikad neću biti", dodao je. 

Naglasio je kako je "vrlo nesretan" što je McCain glasao protiv republikanske mjere kojom bi se povukla i zamijenila mjera o zdravstvenom sustavu iz 2010. godine. 

Javila se McCainova kći

Trumpove napade na pokojnog senatora kritizirala je njegova kći Meghan McCain. 

"On svoje vikende provodi obuzet velikim ljudima jer - to zna on, ja, a i svi vi - on nikad neće biti velik čovjek", kazala je Monday za ABC. 

"Moj otac bio je kriptonit u životu i kriptonit je i u smrti", dodala je McCainova kći, misleći na izmišljeni mineral iz serijala o Supermanu koji tom superjunaku oduzima moći. 

Trump je McCaina napadao još 2015. kada je rekao da je "ratni heroj samo zato što je ulovljen", referirajući se na senatorovo ratno zatočeništvo u Vijetnamu. 

Novi napadi na McCaina događaju se samo nekoliko dana prije nego što će senator Lindsey Graham, njegov veliki prijatelj, predvoditi večeru republikanaca u povodu Lincoln Daya na Trumpovom imanju Mar-a-Lago u West Palm Beachu na Floridi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara