Trump podivljao na Twitteru zbog Comeyjeve knjige: "On je lažljivi ljigavac"

Trump podivljao na Twitteru zbog Comeyjeve knjige: "On je lažljivi ljigavac"

Foto: Hina/EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump napao je danas Jamesa Comeyja objavivši na Twitteru da je bivši direktor FBI-a "dokazani CINKAROŠ & LAŽAC" i da bi "trebao pred sudom" odgovarati za odavanje tajni.
 
Trumpov komentar reakcija je na objavu ulomaka iz nove knjige Jamesa Comeyja koja se od utorka počinje prodavati, a u njoj bivši prvi čovjek savezne federalne policije opisuje predsjednika Donalda Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika.
 

 

 
Trump: Bila mi je velika čast što sam otpustio Jamesa Comeyja
 
"Doslovce svi u Washingtonu smatrali su da on treba biti otpušten zbog užasnog posla koji je odradio - i na kraju je i otpušten. On je pustio u javnost informaciju POD OZNAKOM TAJNOSTI i zbog toga treba sudski odgovarati. POD PRISEGOM je lagao Kongresu", napisao je predsjednik Trump u ranojutarnjem tweetu. 
 
Trump je Comeyja otpustio u svibnju 2017., što je vodilo otvaranju posebne istrage ministarstva pravosuđa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016.
 
"On je slabić i lažljivi ljigavac i bio je, kao što je vrijeme i pokazalo, užasan direktor FBI-a. Način na koji je vodio slučaj Hillary Clinton i događaje vezane za to pamtit će se kao jedan od najgorih fušeraja u povijesti. Bila mi je velika čast što sam otpustio Jamesa Comeyja", nastavio je Trump na Twitteru.
 
Comey: Trump me uvjeravao da nije bio s prostitutkama koje su mokrile na krevet
 
U knjizi Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo, Comey donosi poražavajuću sliku predsjednika za kojega kaže da "nije sklon istini", da ga "pokreće ego" i da "traži osobnu lojalnost".
 
To je prvi opsežan uvid u niz Comeyjevih sastanaka s Trumpom otkako je prošle godine svjedočio u Kongresu.
 
Među ostalim stvarima Comey piše da je Trump iskoristio sastanak s njim kako bi opovrgnuo nepotvrđene navode da je koristio usluge prostitutki koje su mokrile na krevet u Moskvi 2013.
 
Optužbe, uključujući onu da su Rusi snimili Trumpovo druženje s prostitutkama kako bi ga mogli ucjenjivati kompromitirajućim materijalom, iznio je britanski obavještajac Christopher Steele, ali one nikada nisu bile potvrđene.
 
Trump: Izgledam li kao muškarac kojem trebaju prostitutke?
 
Comeyjeva knjiga prvi put donosi informaciju da je Trump raspravljao o tim optužbama.
 
Prema bivšem šefu FBI-a, predsjednik je "snažno nijekao optužbe, pitajući, retorički pretpostavljam, izgleda li kao muškarac kojem trebaju prostitutke".
 
Trump je zatim nekoliko mjeseci radio na tome da pridobije Comeyjevu odanost. Kada ga je prvi put, a zbilo se to na večeri u Bijeloj kući, zatražio da mu bude odan, Comey je odgovorio šutnjom, otkrio je u svojoj knjizi. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara