Trump: Ovo je divan dan za Georgea Floyda

Trump: Ovo je divan dan za Georgea Floyda
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump održao je danas presicu o padu nezaposlenosti u SAD-u istaknuvši da američko gospodarstvo doživljava snažan uzlet poput "rakete" i obećavajući brz oporavak od izolacije uvedene zbog pandemije novog koronavirusa.

"Sada se događa vjerojatno najveći gospodarski oporavak u američkoj povijesti i neće stati na ovome, nastavit će se", rekao je Trump u Bijeloj kući. "Ovo nitko nije očekivao", dodao je.

Trump je kazao da će oporavak u pravom smislu riječi nastupiti tijekom 2021., inzistirajući da će se SAD moći nositi s pandemijom.

"Ovo je divan dan za Georgea Floyda"

Trump je na presici govorio gotovo punih sat vremena. Nije odgovarao na pitanja novinara.

Osvrnuo se i na prosvjede zbog ubojstva Georgea Floyda, koji je jučer pokopan.

"Nadam se da nas George gleda odozgora i govori: 'Ovo što se događa u našoj zemlji je divno.' Ovo je divan dan za njega, divan dan za sve. Ovo je divan dan za sve nas kad se radi o jednakosti", rekao je Trump.

Na pitanja novinara da objasni na što točno misli kada kaže da je ovo divan dan za Floyda, Trump je samo odlazeći ponovio: "Ovo je divan dan."

SAD potresaju veliki prosvjedi protiv policijske brutalnosti nakon Floydova ubojstva prošli tjedan, premda su zadnjih dana nešto manje nasilni.

"Jednaka pravda po zakonu mora značiti da svaki Amerikanac dobiva jednak tretman u svakom susretu s policijom neovisno o rasi, boji kože, rodu ili vjerovanju, policija ih mora pravedno tretirati", rekao je Trump.

"Svi smo vidjeli što se dogodilo prošli tjedan, ne možemo dopustiti da se to događa", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara