Trumpova demonstracija sile: Digao strateške bombardere, preletjeli su uz Sjevernu Koreju

Trumpova demonstracija sile: Digao strateške bombardere, preletjeli su uz Sjevernu Koreju

Foto: Getty

AMERIČKI teški strateški bombarderi preletjeli su danas u blizini Sjeverne Koreje, piše BBC.

Na ovaj događaj reagirao je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho koji je u svojem govoru u UN-u rekao kako je, nakon svega, udar Sjeverne Koreje na SAD neizbježan.

>> Sjeverna Koreja: Nakon Trumpovih uvreda, udar raketama na Ameriku je neizbježan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera današnjeg prelijetanja američkih bombardera je bila da se Sjevernoj Koreji pokaže kako "predsjednik Trump ima više vojnih opcija kojima bi porazio svaku moguću prijetnju".

Američke zračne snage, teški strateški bombarderi B-1B Lancer, praćeni borbenim lovcima, preletjeli su međunarodni zračni prostor iznad mora istočno od Sjeverne Koreje. Time je Pentagon demonstrirao silu i doseg vojnih opcija dostupnih predsjedniku Donaldu Trumpu, piše Reuters.

"Ovo je najsjevernije od demilitarizirane zone gdje je preletio američki vojni bombarder u 21. stoljeću. Tenzije između SAD-a i Sjeverne Koreje dodatno su se pojačale nedavnim sjevernokorejskim ponašanjem", izjavila je glasnogovornica Pentagona Dana White.

"Misija je bila demonstracija američke odlučnosti", kazala je White dodajući kako je sjevernokorejski program razvoja oružja "velika prijetnja". "Spremni smo na upotrebu kompletnog vojnog naoružanja kako bismo obranili svoju domovinu i naše saveznike", zaključila je White.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara