Trump pohvalio glavnog tajnika UN-a: "Obavili ste izniman posao"

Trump pohvalio glavnog tajnika UN-a: "Obavili ste izniman posao"

Foto: Hina, Getty Images

AMERIČKI predsjednik Donald Trump odao je priznanje glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Antoniju Guterresu, ocijenivši da je obavio "izniman" posao na dužnosti glavnog tajnika te organizacije koju je preuzeo u siječnju.

Opetujući svoje stajalište da UN ima "golem potencijal", Trump je istaknuo da je nužno provesti reforme i da je bivši portugalski premijer kadar to učiniti.

"Potrebni su sreća i talent, a on ga ima", rekao je, okrenuvši se prema Guterresu tijekom njihova susreta u Ovalnom uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Obavili ste izniman posao u UN-u", dodao je, ustvrdivši da se s Guterresom sprijateljio i prije nego je stupio na predsjedničku dužnost.

"Mislim da će se u UN-u dogoditi stvari kakve još niste vidjeli", rekao je Trump koji je prije godinu dana u poruci na Twitteru napisao da je ta organizacija tek "klub u kojemu se ljudi okupljaju, pričaju i zabavljaju".

Moderan UN

Guterres koji se s Trumpom sastao u prigodi zasjedanja UN-ove Opće skupštine u rujnu, istaknuo je da Washington i dalje mora biti sudionik na međunarodnoj pozornici, dok se mnoge zemlje brinu zbog američkog zaokreta prema izolacionizmu.

"Siguran sam da živimo u kaotičnom svijetu i da nam treba snažan, reformiran i moderniziran UN", istaknuo je glavni tajnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara