Trump pokušao oduzeti mikrofon novinaru, pa mu zabranio pristup Bijeloj kući

Trump pokušao oduzeti mikrofon novinaru, pa mu zabranio pristup Bijeloj kući
Screenshot: Global News

BIJELA KUĆA objavila je da je oduzela novinarsku akreditaciju CNN-ovom novinaru koji je sudjelovao u razmirici s predsjednikom Donaldom Trumpom ranije tijekom dana na konferenciji za medije. 

"CNN se treba sramiti zbog toga što vi radite za njih. Vi ste neodgojena, grozna osoba", kazao je Trump novinaru Jimu Acosti tijekom briefinga u Bijeloj kući, održanog dan nakon američkih izbora koji se održavaju na sredini predsjednikova mandata.

"Dosta je, vratite mikrofon"

"Dosta je, vratite mikrofon", rekao je Trump Acosti pošto se s njim posvađao zbog migrantske povorke koja iz Srednje Amerike ide prema američkoj granici. "Kada objavljujete lažne vijesti, što CNN radi u velikoj mjeri, vi ste neprijatelj naroda", dodao je na kraju svađe s Acostom.

Potom je Acosti djelatnica Bijele kuće, po Trumpovoj naredbi, fizički pokušala oduzeti mikrofon, ali on ga nije ispuštao iz ruku.

Pogledajte snimku incidenta:

Novinar CNN-a, koji je već bio na meti milijarderovih napada, nastavio mu je postavljati pitanja o istrazi o ruskom uplitanju u američke izbore dok se predsjednik udaljavao od govornice ne želeći dalje odgovarati.

"Slobodni mediji su od vitalnog značaja za demokraciju"

Acosta je potvrdio da mu je uskraćen pristup Bijeloj kući. 

U svom priopćenju TV mreža CNN nazvala je predsjednikove komentare "neameričkim" i poduprla svog novinara. "Slobodni mediji su od vitalnog značaja za demokraciju", ustvrdio je CNN.

Trump se tijekom 90-minutne konferencije za medije obrušio na još neke novinare pa je tako ušutkao i drugog novinara CNN-a Aprila Ryana, koji mu je htio postaviti pitanje, te je optužio novinarku, crnkinju, da je "rasistkinja" kada ga je upitala o njegovoj "nacionalističkoj" retorici koja ide na ruku zagovornicima superiornosti bijele rase, a drugog novinara podrugljivo nazvao "ljepotanom".

"Predsjednik Trump vjeruje u slobodu medija i očekuje i pozdravlja oštra pitanja o sebi i svojoj administraciji", kazala je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Ona je optužila Acostu da je rukama zadržao mladu zaposlenicu Bijele kuće kako bi je spriječio da uzme mikrofon, što je novinar opovrgnuo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara