Trump Rusima: Otpustio sam onog luđaka, sad je sve u redu

Trump Rusima: Otpustio sam onog luđaka, sad je sve u redu

Foto: Hina

DONALD Trump rekao je ruskim službenicima za vrijeme sastanka u Ovalnom uredu da je smanjio pritisak istrage o ruskom upletanju u američke izbore tako što je otpustio direktora FBI-a, piše New York Times.

"Nedavno sam otpustio šefa FBI-a. Bio je lud, totalni luđak", rekao je Trump tijekom sastanka. "Bio sam pod velikim pritiskom zbog Rusije. Sada je to u redu", dodao je.

Također je ponovio da on osobno nije pod istragom. Njegova izjava o otpuštanju direktora FBI-a samo je dodatni dokaz da je Trump otpustio Comeyja barem djelomično kako bi omeo istragu o vezi svog izbornog stožera s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trumpova administracija znala je za veze s Rusijom

Trump je prije otkaza od Comeyja zatražio da prekine istraživati bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna, koji je morao dati ostavku zbog laži o svojim razgovorima s Rusijom.

Kasnije je otkriveno da je Trumpova administracija znala za Flynnove veze s Rusijom. Bivša glavna državna tužiteljica Sally Yates također je upozorila Bijelu kuću da je Flynn podložan ruskim ucjenama oko tri tjedna prije nego je dao ostavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara