Trump smjenjuje ministricu domovinske sigurnosti

Trump smjenjuje ministricu domovinske sigurnosti
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump smijenit će ministricu domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen i predstojnika ureda Bijele kuće Johna Kellyja u još jednoj rekonstrukciji svoje administracije, izvijestili su američki mediji citirajući više neimenovanih izvora. 

Trump je odlučio smijeniti Nielsen, Kellyjevu štićenicu koja je postala ministrica domovinske sigurnosti kada je on napustio tu dužnost kako bi postao predstojnik Trumpova ureda.

Ne govori se o kandidatu koji bi je mogao zamijeniti, piše Wall Street Journal, i dodaje kako nije jasno kada bi Nielsen trebala otići. 

Umjesto Kellyja novi predstojnik Trumpova ureda mogao bi postati Nick Ayers, sadašnji predstojnik ureda američkog potpredsjednika Mike Pencea, doznaje ABC News.

Bijela kuća nije željela ništa komentirati

Bijela kuća zasad nije komentirala medijske najave.

Kelly, umirovljeni general marinaca, želio je unijeti više stabilnosti u rad Bijele kuće kojoj je na čelu nepredvidljivi Trump. Na toj dužnosti imao je s predsjednikom buran odnos, pokazala su razna izvješća, kao i uspješnica novinara Boba Woodwarda pod naslovom "Fear: Trump in the White House" (Strah: Trump u Bijeloj kući).

Trump teži zaoštriti politiku prema migrantima i nije zadovoljan rezultatima ministrice Nielsen na tom području, u zaštiti granice.

Predsjednik Trump je najavio da će srezati milijune dolara pomoći za središnju Ameriku zbog karavane migranata iz Hondurasa koji u bijegu od siromaštva žele useliti u SAD. Migrantsku karavanu, koja je sada u Meksiku, nazvao je nacionalnom katastrofom i "invazijom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara