Trump zahvalio Putinu što je protjerao američke diplomate

Trump zahvalio Putinu što je protjerao američke diplomate

Foto: Hina

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je zahvalio ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu na smanjenju broj američkih diplomata u Rusiji, jer će taj potez "smanjiti troškove" Washingtonu.

"Želim mu zahvaliti jer pokušavamo smanjiti troškove i što se mene tiče vrlo sam zahvalan što je dopustio da ode velik broj ljudi", rekao je Trump novinarima i dodao "Nema razloga da se oni vrate".

Nije jasno je li se predsjednik Trump šalio, piše Reuters.

Protumjere iz Rusije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirajući na nove sankcije koje je donio američki kongres, Putin je 30. srpnja naredio Washingtonu da do rujna povuče 755 od ukupno 1200 zaposlenika veleposlanstva i konzulata u Rusiji.

Prisilno smanjenje broja zaposlenih po svoj prilici pogodit će ruske državljane koji su radili u američkim diplomatskim predstavništvima.

Prema izvješću iz 2013., američki državljani činili su samo četvrtinu od 1.200 zaposlenih u američkim diplomatskim predstavništvima.

Trump je često suočen s novinarskim pitanjima o odnosima s Rusijom s obzirom na to da se istražuje je li Rusija pokušala utjecati na američke predsjedničke izbore tako što je favorizirala Trumpa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara