Trumpa pitali hoće li zaratiti s Iranom: "Nadam se da neću"

Trumpa pitali hoće li zaratiti s Iranom: "Nadam se da neću"
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je danas kako se nada da SAD ne kreće prema ratu s Iranom, dok se pripremao za sastanak sa švicarskim predsjednikom Uelijem Maurerom koji je posrednik između dvaju zemalja.

Upitan hoće li Washington zaratiti s Teheranom, Trump je odgovorio kako se "nada da neće", dok je pozdravljao Maurera u Bijeloj kući.

Napetosti su snažno ojačale u posljednjih nekoliko dana, uz povećanu zabrinutost zbog potencijalnog američko-iranskog sukoba. Ranije ovoga tjedna SAD je povukao dio svog diplomatskog osoblja iz veleposlanstvo u Bagdadu, nakon napada na četiri naftna tankera u Perzijskom zaljevu, prošloga vikenda.

Neutralna Švicarska povijesno je bila posrednik između SAD-a i Irana, koji ne održavaju diplomatske veze.

The Washington Post je, citirajući neimenovanog američkog dužnosnika, objavio kasno u srijedu da Trump preferira diplomatsko rješenje i izravne razgovore s iranskim vođama, ali je izrazio bojazan da neki od njegovih savjetnika zagovaraju rat.

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi u četvrtak je pozdravila Trumpov manjak "apetita" za vojne konflikte s Teheranom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara