Trumpova administracija zabranila neke riječi u zdravstvenim agencijama

Trumpova administracija zabranila neke riječi u zdravstvenim agencijama

Foto: Hina

TRUMPOVA administracija je agencijama u okviru Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi SAD-a rekla da izbjegavaju određene riječi i fraze u službenim dokumentima nacrta proračuna za sljedeću godinu, izvijestio je Washington Post.

List je napisao kako je jednoj od agencija, Centru za nadzor i prevenciju bolesti, poslan popis sa sedam zabranjenih riječi ili fraza: ranjiv, pravo, različitost, transrodni, fetus, na temelju dokaza ili znanstveno utemeljen.

Odbačeno izvješće

Dužnosnicima u drugoj agenciji je rečeno da koriste izraz Obamacare, umjesto Zakon o pristupačnoj skrbi, pri opisu zakona predsjednika Baracka Obame o zdravstvenoj skrbi iz 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (HHS) je odbacilo izvješće.

"Tvrdnja da je HHS 'zabranio riječi' potpuno iskrivljeno opisuje rasprave o procesu definiranja proračuna", rekao je u izjavi glasnogovornik Matt Lloyd.

List je izvijestio i da se dokumentima State Departmenta sada za pojam spolna edukacija koristi fraza "izbjegavanje spolnih rizika".

Washington Post je napisao kako se upute u jednoj od agencija temelje na dokumentu Ureda Bijele kuće za upravljanje i proračun koji nadgleda Trumpov prijedlog proračuna za Kongres. List je izvijestio da za promjenu rječnika nije dano objašnjenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara