Tržište logističkih rješenja vrijedno 14 milijuna dolara

TRŽIŠTE logističkih rješenja u Hrvatskoj prošle je godine dosegnulo vrijednost od 14 milijuna dolara, što je u odnosu na rezultate iz 2003. godine porast od preko 15 posto. To tržište uključuje vrijednost isporuka softverskih licenci aplikacija za upravljanjem lanca nabave (samostalna rješenja, logistički moduli u ERP rješenjima, mobilni prodajni informacijski sustavi) i dijela GIS alata vezanih uz optimizaciju transportnih troškova, hardverske komponente, odnosno specijalizirane uređaje kao što su bar-code čitači i pisači, POS printeri, ručna računala/ terminali, RFID uređaji, sustavi za izvagu i etiketiranje te IT usluge vezane uz projektiranje, implementaciju, održavanje i upravljanje logističkih sustava i uz to vezanu edukaciju i trening.

Rečeno je to danas na otvaranju konferencije pod nazivom Logistic Solutions, koja se u organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics održavala u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade.

"Zabilježeni porast u ovome segmentu znatno je veći od povećanja ukupnog IT tržišta i ukazuje na povećane potrebe za rješenjima koja doprinose povečanju učinkovitosti poslovanja i profita u industriji u kojoj se kompetitivni pritisci sve izraženiji", izjavio je Boris Žitnik, direktor analitičke kuće IDC Adriatics prigodom otvorenja konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žitnikov iskaz ponajbolje potvrđuje činjenica izuzetnog interesa za ovu konferenciju koja je i ove godine nadmašila očekivanja organizatora, okupivši više od 200 uzvanika koji su sudjelovali u razmjeni znanja i iskustava na području logističkih rješenja.

Tema ovogodišnje Logistic Solutions konferencije, inače već druge po redu, bila je kako automatizirati skladišno poslovanje i upravljanje transportom robe i materijala, odnosno, kako optimizirati troškove vezane uz logistiku.

Svoja rješenja i projekte koji su već u primjeni predstavili su dobavljači na području rješenja upravljanja skladišnim poslovanjem i transportom robe i materijala, tvrtke Siemens, Špica Sustavi, SAP, Spin informatica, Info-Kod, Info Opus, Aldata Solutions, MaRCo-Zagreb, Salomon Automation, Input, Gisdata, N-LAB te Server Mark i Git.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara