Tsunami u Indoneziji: više od 260 mrtvih

Tsunami u Indoneziji: više od 260 mrtvih

VIŠE od 260 osoba je poginulo, a 160 nestalo u tsunamiju koji je u ponedjeljak pogodio indonezijski otok Javu, objavili su dužnosnici.

Više od 23.000 osoba napustilo je domove, rekao je Dudi Junaidi, dužnosnik koordinacijskog centra za spasilačke službe u najteže pogođenom području Pangadarana na južnoj obali Jave.

Junaidi je rekao da su na području Pangadarana poginule najmanje 172 osobe te da ih je 85 netalo. Među mrtvima su i jedan pakistanski, jedan švedski te jedan nizozemski državljanin. Pretpostavlja se da su većina žrtava Indonežani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obližnjem Cilacapu poginulo je najmanje 77 osoba, a 70 ih je nestalo, rekao je šef policije Dody Simantiawan. Još 13 osoba poginulo je na drugim dijelovima obale, objavili su dužnosnici i radio el-Shinta.

Na plažu Pangandaran blizu grada Ciamisa, 270 kilometara južno od Džakarte, u ponedjeljak su udarili valovi visine do 1,5 metra, a pogođeno je područje do 500 metara od plaže.

Američki Pacifički centar za upozoravanje na tsunami priopćio je da je potres imao magnitudu od 7,2, dok je institut za geološka ispitivanja SAD-a potres procijenio na 7,7 stupnjeva po Richterovoj skali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara