SUKOB KOD FILOZOFSKOG Maskirani muškarci s pendrecima probali skinuti crvenu zastavu

SUKOB KOD FILOZOFSKOG Maskirani muškarci s pendrecima probali skinuti crvenu zastavu

Foto: Studentski zbor FFZG/ Facebook

VIŠE maskiranih osoba probalo je skinuti crvenu zastavu koja je ispred FFZG-a postavljena povodom stote obljetnice Oktobarske revolucije.

O tome je izvijestio Studentski zbor FFZG-a na svojim stranicama.

"Danas oko 15h ispred Filozofskog fakulteta došlo je do incidenta. U napadu osmorice maskiranih muškaraca naoružanih pendrecima, koji su nasilno pokušali skinuti crvenu zastavu sa spomenika Kranjčeviću, došlo je do naguravanja. Pravovremena reakcija Studentskog zbora ipak je uspjela spriječiti pokušaj njihove intervencije na dan obilježavanja stote obljetnice Oktobarske revolucije. Siledžije su dale petama vjetra.

No pasaran", stoji u objavi.

Dio studenata s Filozofskog fakulteta primijetio je grupu zamaskiranih ljudi koji su došli ispred Filozofskog fakulteta u očiglednoj namjeri da skinu crvenu zastavu s kipa koji se nalazi ispred ulaza.

"Bilo ih je osam, imali su kape preko lica a kod dijela njih vidjeli smo i pendreke. Možda su imali i neke drugo 'oružje' jer je dio njih držao ruke u džepovima", priča nam jedna od studentica.

Naime, kada su vidjeli koja je namjera zamaskiranih muškaraca troje studenata otvoreno im se suprotstavilo.

"Bili su na kipu i pokušali su skinuti zastavu. Pitali smo iz zašto to rade i zašto nemaju ni malo poštovanja prema instituciji Fakulteta i samom spomeniku, a tada su krenule salve uvreda na naš račun. Vrijeđali su nas iz psovali", prepričavaju nam događaj studenti Filozofskog fakulteta ističući da su tada bili u strahu za svoj život.

No na kraju, napadači ipak nisu uspjeli u svojoj namjeri i odjednom su se udaljili. "Valjda je proradio strah da ih ne uhvate na djelu. Odjednom su se samo razbježali", kažu nam na kraju studenti.

Podsjetimo, povodom stote obljetnice Oktobarske revolucije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu izvješeni su zastava i transparent.

>> FOTO Na FFZG-u slave 100 godina Oktobarske revolucije kojom je uspostavljena komunistička dikatura

Policija nema saznanja o ovom događaju.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara