Tuđman i Croatia Airlines zajedno našli krivca za blamažu - buru

Tuđman i Croatia Airlines zajedno našli krivca za blamažu - buru

Foto: Croatia Airlines/FaH

NAKON što su se ranije danas oglasili iz Zračne luke Franjo Tuđman i poručili kako su otvoreni za promet svaki dan u tjednu od 0 do 24 te kako u potpunosti poštuju zakonske odredbe, poslali su još jedno priopćenje.

>> S Tuđmana tvrde: Otvoreni smo od 0 do 24, avion je mogao sletjeti

Podsjetimo, zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A320 reg.9A-CTJ na letu iz Zagreba prema Dubrovniku 16. lipnja zbog jake bure nije mogao sletjeti u Dubrovnik, pa je posada planirala povratak u Zagreb. Zračna luka Zagreb - Franjo Tuđman navodno je odbila primiti zrakoplov uz obrazloženje da "nemaju dovoljno ljudi za prihvat zrakoplova".

Zajednički sastanak MZLZ-a i Croatia Airlinesa

Danas je održan zajednički sastanak MZLZ-a i Croatia Airlinesa, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedom događaja u noći 16./17. lipnja vezano uz let OU664 ZAGREB-DUBROVNIK, odnosno slučaja iznenadne bure zbog koje je zrakoplov upućen na slijetanje u Rim, danas je održan sastanak predstavnika MZLZ-a i Croatia Airlinesa sa sljedećim zaključcima:

Danas objavljeno priopćenje za javnost MZLZ baziralo se na do tada dostupnim informacijama koje nisu u potpunosti odgovarale činjeničnom stanju.

Cijeli slučaj posljedica je izvanrednih okolnosti uzrokovanih burom na području Zračne luke Dubrovnik koja nije bila predviđena meteo izvješćem u planiranom vremenu slijetanja zrakoplova.

Navedeno je uzrokovalo zadržavanje zrakoplova u području iznad zračne luke Dubrovnik te je iziskivalo donošenje odluka u vrlo kratkom vremenskom roku od strane svih uključenih operativnih osoba.

Postojeća procedura korištenja zračne luke Franjo Tuđman u periodu nakon 22,00h protumačena je dvosmisleno, što je uz kratko raspoloživo vrijeme za donošenje odluka rezultiralo neadekvatnom komunikacijom od strane dežurnog operativnog osoblja.

U cilju izbjegavanja ovakve i sličnih situacija u budućnosti, MZLZ će nadopuniti  proceduru kojom će se nedvosmisleno potvrditi otvorenost zračne luke 24h sedam dana u tjednu, i tako nadopunjenu proceduru dostaviti u najkraćem roku u Croatia Airlines", stoji u priopćenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara