Tuđman u SISKu: ovi su izbori jednako važni kao i 1990.

Predsjednik Hrvatskog istinskog preporoda (HIPa) i nositelj koalicijske liste HIPa i Hrvatskog blokapokreta za modernu Hrvatsku u VI. izbornoj jedinici dr. Miroslav Tuđman večeras je na središnjem predizbornom skupu za tu izbornu jedinicu u Sisku izjavio da su "ovi izbori za Hrvatsku, njezinu opstojnost i sudbinu jednako važni kao oni 1990.".

Naglasio je da na idućim izborima odlučujemo kakva će Hrvatska biti u budućnosti i hoćemo li sačuvati gospodarski suverenitet, hoćemo li biti ravnopravan partner Europi ili ćemo biti njezina kolonija ili njezine sluge".

Zaključio je da se sadašnja koalicijska vlast pokazala nesposobnom i neuspješnom, da je produbila krizu do argentinskih razmjera".

Ocijenio je kako je "postalo jasno da je sadašnja koalicijska vlast izgubila ove izbore" te da "koalicija HIP-HB želi ne samo da se promijeni vlast nego i politika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima "koalicija HIP-HB jedina jamči da će se to dogoditi jer svoju politiku gradi na Tuđmanovoj izvornoj politici".

"Želimo jaku, uspješnu Hrvatsku, Hrvatsku socijalne pravde u kojoj ćemo dostojanstveno i kvalitetno živjeti, želimo ući u Europsku uniju, ali nam to nije cilj, nego sredstvo, želimo u Europi sačuvati svoj gospodarski suverenitet, nacionalni i kulturni integritet, biti svoji", poručio je Tuđman.(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara