Turistička sezona - zdravstveno vrlo zadovoljavajuća

Ovogodišnja je turistička sezona, što se tiče poštivanja zdravstvenih standarda, vrlo zadovoljavajuća, ocijenio je danas ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Splitskodalmatinske županije dr. Mladen Smoljanović, ističući kako je ljeto prošlo bez većih onečišćenja mora ili epidemija.

Rezultati su to dobiveni snimanjem zdravstvenog stanja na dalmatinskoj obali i otocima koje je Ministarstvo zdravstva povjerilo Županijskom Zavodu za javno zdravstvo iz Splita.

Stanje, u odnosu na ono prije nekoliko godina, najviše se popravilo na otocima Dubrovačko-neretvanske županije.

Stručni tim Zavoda za javno zdravstvo na otocima Mljetu, Korčuli, Pelješcu i Elafitima utvrdio je kako je poboljšana zdravstvena oprema, a dobro funkcioniraju i sustavi telemedicine te internetska mreža.

"Na dalmatinskom području već osam godina nije zabilježena niti jedna epidemija, a nije bilo ni pojava dizenterije, žutice, trbušnog tifusa ili neke 'suvremene bolesti', poput legionele, koja se može širiti iz klimatizacijskih sustava, a koje bi bacile mrlju na naš visoki sanitarni standard", kazao je dr. Smoljanović.

Napomenuo je da ni ove sezone u zdravstvenom smislu nije bilo ni jedne pritužbe turističkih agencija.

Ni tjelesne povrede, posebno u prometnim nesrećema, nisu bile zastupljenije nego inače.

"Hrvatska može pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu primarne medicine i određene specijalističke usluge", rekao je dr. Smoljanović, naglasivši da bi takve informacije trebalo publicirati u svim promidžbenim turističkim materijalima.

(Hina) xdstr ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara