Turistkinja kaže da su je u Parizu silovali policajci: "Prodro je u moja usta"

Turistkinja kaže da su je u Parizu silovali policajci: "Prodro je u moja usta"
Ilustracija: 123rf

EMILY Spanton je Kanađanka koja je bila u posjetu Francuskoj. Tamo je upoznala dva policajca. Pili su piće u baru u Parizu, a onda su je oni pozvali da posjeti njihovu postaju, piše Guardian o slučaju silovanja turistkinje u Francuskoj.

Spanton je, kako kaže, bila pijana.

"Znala sam da nisam u stanju naći hotel. Mislila sam da će me odlazak u policijsku postaju otrijezniti i da će tamo biti dosta ljudi", priča Kanađanka.

No, kad je se popela na peti kat i ušla u sobu 461, doživjela je, kako kaže, najgoru noćnu moru.

Ono što se unutra navodno događalo 80-ak minuta u prvim satima 23. travnja 2014. godine sad je predmet sudske tužbe i rasprave, a priča je šokirala Francusku.

U srijedu je tako 39-godišnja Spanton plakala pred sucem i devet članova porote i rekla im kako su je dva muškarca silovala. Kad je pokušala otići, kako je kazala, povukli su je nazad i opet silovali.

Optuženi su pripadnici posebne antiterorističke jedinice. Maj Nicolas R. ima 49 godina, a Antoine Q. ima 40.

Bitka da uopće suđenje počne trajala je godinama. Slučaj je praktički bio odbačen, no onda su se stvari promijenile. Kolege optuženih policajaca držali su se priče da je Spanton zavodila muškarce i ljubila se s njima pa su oni očekivali da želi nešto više.

"Njihova je pogreška bila što je istina izlazila malo po malo jer su se bojali posljedica za njihove obitelji i karijere", rekao je jedan policajac za francuski L'Express.

Opisala detalje na sudu

Spanton, koja je inače trgovac nekretninama, kazala je da je pila u jednom irskom baru nedaleko od postaje kad je oko ponoći pristala otići s policajcima.

"Objasnili su da je postaja nedaleko, rekli su da su se tu snimali filmovi i učinili da to zvuči kao nešto što želim posjetiti", rekla je.

"Netko je silom prodro u moja usta. Netko je penetrirao. Onda netko drugi. Kad je završilo, skupila sam stvari, ali nisam mogla otvoriti vrata. Povukli su me nazad i opet sve ponovili", ispričala je.

Ona je čak rekla da su je silovala trojica, ali trećeg nije prepoznala. Rekla je da su joj skinuli naočale pa da nije dobro vidjela.

"Samo sam se predala i željela da završi. Oči su mi bile zatvorene", rekla je.

Iz zgrade je, kaže, izašla bosa. Čuvarima na ulazu je rekla da je silovana, ali oni su joj, tvrdi, kazali da ide kući.

DNK od obojice optuženih nađen je na njenom donjem rublju.

Dvojica optuženih obrisala su sve poruke i snimke od te večeri, ali u mobitelu jednog kolege pronađena je poruka: "Požuri, voli orgije."

Obojici prijeti do 20 godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara