TURKMENISTAN:ZBOG POKUŠAJA NAPADA NA NIJAZOVA OSUĐENO 56 OSOBA

Pedeset šest osoba osuđeno je u Turkmenistanu nakon što im je suđeno zbog umiješanosti u pokušaj atentata na predsjednika Saparmurata Nijazova u studenome, izvijestio je u petak turkmenistanski tisak.

List Adalat (Pravda) prvi je put objavio službeni popis 56 osuđenih osoba, među kojima je pet organizatora pokušaja atentata, koji su osuđeni na doživotni zatvor. To su bivši ministar vanjskih poslova Boris Chikhmuradov, poslovni ljudi Yklym Yklymov i Gouvanch Djouaev, te još dvojica Nijazovljevih protivnika Nurkuhamed Orazhueldiyev i Anadurdy Annachakhedov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trideset i pet osoba osuđeno je na izdržavanje zatvorskih kazni u trajanju od 20 do 25 godina, među kojima je i još jedan bivši ministar vanjskih poslova Batyr Berdiev, bivši direktor turkmenistanske televizije Serdar Rakhimov i bivši predsjednik parlamenta Tagandurdy Khalliev.

´Svi su oni proglašeni neprijateljima naroda, njihova dobra su konfiscirana te za njih nema mogućnosti pomilovanja´, prenosi list. Šesnaest osoba morat će izdržavati zatvorske kazne od 5 do 17 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara