Turski predsjednik pozvao građane na dobrovoljnu karantenu

Turski predsjednik pozvao građane na dobrovoljnu karantenu
Ilustracija: EPA

TURSKI predsjednik Tayyip Erdogan pozvao je danas na "dobrovoljnu karantenu", odnosno ostanak građana kod kuće i izlazak samo u trgovinu i u hitnim slučajevima kako bi se suzbio porast broja slučajeva koronavirusa, koji su skočili za trećinu u jednom danu na, 5698 zaraženih i 92 mrtvih.

Erdogan: Što znači dobrovoljna karantena? To znači - ne izlazite iz svoje kuće

"Ako ne želimo da te mjere odu u drugu fazu, moramo se pridržavati pravila dobrovoljne karantene. Što znači dobrovoljna karantena? To znači - ne izlazite iz svoje kuće", rekao je Erdogan na tiskovnoj konferenciji u petak navečer.

Stopa zaraženih u Turskoj nadmašila je većinu drugih zemalja u zadnja dva tjedna s još 2069 slučajeva u zadnja 24 sata, rekao je ranije danas ministar zdravstva pozvavši na šire mjere za suzbijanje epidemije.

Erdogan je objavio i ukidanje svih međunarodnih letova

Erdogan je također objavio ukidanje svih međunarodnih letova i rekao je da će biti uspostavljena vijeća za pandemiju u 30 najvećih turskih gradova kako bi se poduzele dodatne mjere opreza ako bude potrebno.

"Vodeći računa o socijalnom distanciranju kod kuće i na poslu, ne koristeći javni prijevoz ako nije potrebno, ne napuštajući kuću osim za kupovinu osnovnih potrepština, brinući o svojoj čistoći moramo povećati učinkovitost tih mjera", dodao je.

Turska vlada kaže da neće otkriti lokacije slučajeva zaraze

Turska vlada kaže da neće otkriti lokacije slučajeva zaraze kako bi izbjegla rizik od povećanog prijenosa virusa zbog bijega ljudi iz tih područja na ona na kojima nema ili ima vrlo malo zaraženih.

Jedan grad i četiri sela u turskoj crnomorskoj pokrajini Rizeu su pod karantenom zbog epidemije koronavirusa

Turska je također ograničila međugradski autobusni prijevoz i zabranila šetnje te ribolov na plažama, a također trčanje u šumama i parkovima tijekom vikenda.

Jedan grad i četiri sela u turskoj crnomorskoj pokrajini Rizeu su pod karantenom zbog epidemije koronavirusa i to je prvi slučaj zatvaranja u zemlji, izjavio je danas lokalni gradonačelnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara