Turski veleposlanik u Hrvatskoj širi Erdoganovu propagandu: "Ovdje djeluju Gulenovi teroristi"

Turski veleposlanik u Hrvatskoj širi Erdoganovu propagandu: "Ovdje djeluju Gulenovi teroristi"

Foto: Nova tv

TURSKI veleposlanik u Hrvatskoj Ahmet Tuta govorio je u Dnevniku Nove TV o neuspjelom vojnom udaru u Turskoj. Između ostalog izjavio je i da u Hrvatskoj djeluje teroristička organizacija FETO.

"Vrlo je jasno da su gulenisti, FETO teroristička organizacija, iza pokušaja vojnog udara. Ta organizacija ima nekoliko ogranaka, ne samo u vojsci, već i u pravosuđu, ali i u drugim tijelima administracije", rekao je Tuta te rekao da postoji teroristička organizacija koja radi i u Hrvatskoj.

"Sva obavještajna izvješća i informacije prenesene su hrvatskim vlastima na vrijeme."

Na pitanje novinara što tu rade, Tuta je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ima škola stranih jezika koja ovdje radi, osim toga, pokušavaju organizirati i neke druge aktivnosti, ali i hrvatske su vlasti vrlo oprezne i gledaju što rade. Nadam se da će se ta suradnja hrvatskih i turskih vlasti nastaviti."

Turski veleposlanik u Hrvatskoj odgovorima na pitanja o smrtnoj kazni pokazao je da joj se on osobno baš i ne protivi.

"Prvi prioritet je da osiguramo sigurnost i vratimo život u normalu u Turskoj, a u budućnosti ćemo vidjeti što će biti posljedice smrtne kazne ako je vratimo u zakonodavstvo ili ne."

Mučenja zatvorenika, o kojima je izvijestio Amnesty International, opravdava "demokracijom":

"Nisam pogledao izvješće Amnesty Internationala, ali svi moraju biti svjesni da je Turska država demokracije. Ne zaboravimo da se 15. srpnja pokušalo svrgnuti vladu, demokratski izabranu vladu i predsjednika. Aktivisti za ljudska prava i sve druge relevantne institucije moraju uzeti u obzir da smo sada mogli biti pod vladavinom vojske da je udar uspio", zaključio je Tuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara