Turudićev auto policija snimila kako juri po Virovitici. Sud Turudića oslobodio

Turudićev auto policija snimila kako juri po Virovitici. Sud Turudića oslobodio
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

IVAN Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, pravomoćno je oslobođen optužbe s početka godine.

Kako piše Podravski, Turudića je optužila virovitička policija zbog toga što je automobil u vlasništvu leasing kuće, koji stoji na njegovo ime, vozio brže od ograničenja u Virovitici, točnije u Ulici Zbora narodne garde.

Policija ga je optužila da nije dostavio vjerodostojne podatke

Prema prekršajnom nalogu, Turudić kao osoba kojoj je vozilo povjereno, nakon prometnog prekršaja utvrđenog 20. listopada 2018. u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici, tvrdila je policija, nije dostavio vjerodostojne podatke o počinitelju prometnog prekršaja, premda je policijskim dopisom bio obaviješten i dužan dostaviti.

Nakon provedenog postupka, sudac Općinskog suda u Virovitici Petar Bajan Turudića je oslobodio krivnje uz obrazloženje kako nema dokaza da je Turudić doista počinio prekršaj za koji je okrivljen.

"Ne mogu vam ništa trenutno reći jer nisam dobio nikakvo rješenje. Ne znam ni kako sam prošao", rekao je Turudić Podravskom, a nakon što je saznao da je oslobođen samo je kratko prokomentirao: "Sjajno".

Turudić je rekao i kako se radilo o vikendu te da automobil često koristi njegova supruga, ali i druge osobe, dodaje Podravski.

Sud je u potpunosti uvažio obranu predsjednika zagrebačkog Županijskog suda

Turudić je doista, ovog puta kao okrivljenik, Općinskom sudu u Virovitici dostavio dopis "podaci o vozaču" u kojemu je uz svoje ime i prezime dostavio podatke i o članovima obitelji koji se koriste tim automobilom. U pisanoj obrani koju je dostavio sudu, branio se kako nije počinio prekršaj za kojeg se tereti, a njegovu obranu sud je u potpunosti uvažio.

"Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet kojime je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj", obrazložio je sudac Bajan.

Valja napomenuti da je Turudić 9. prosinca 2018. primio dopis PU virovitičko-podravske kojim se od njega traži da dostavi tražene podatke u roku od 15 dana po primitku obavijesti, dok je na prijemnom pečatu MUP-a kao datum primanja naznačen 31. prosinca 2018., dakle tjedan dana nakon zadanog roka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara