Tuže Crkvu u Hrvata zbog prijetnje, prijevare i samovlasti

Tuže Crkvu u Hrvata zbog prijetnje, prijevare i samovlasti

Tekst: M.M.
Foto: Tea Cimaš (Cropix)

ZBOG TOGA jer su protupravno stekli imovinsku i to kroz prijetnju, prijevaru i samovlast tužimo Nadbiskupiju odnosno predsjednika Biskupske konferencije Marina Srakića, poručila je danas udruga građana za zaštitu ljudskih prava "David".

Naime, oni su podnijeli kaznene prijave državnom odvjetniku i pučkom pravobranitelju ne samo protiv biskupa Srakića nego i protiv glavnog urednika Glasa koncila don Ivana Miklenića kojem na teret stavljaju klevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crkva u Hrvatskoj službeno se nazivala Kršćanska, Kristova i Isusova Crkva i to bez ikakvih pravno-formalnih dokaza ili punomoći da se uopće mogu nazivati takvim imenima, a na osnovu toga oni pribavljaju imovinsku korist i to kroz Ugovore s Republikom Hrvatskom", pojasnili su danas iz ove Udruge Rijeci gdje je počelo potpisivanje peticije kojom se traži podrška građana njihovoj inicijativi. Naime oni tvrde da Crkva u Hrvata nije nasljednik Kristova učenja.

Don Miklenića terete za vrijeđanje i klevetu predsjednika Stjepana Mesića i to zbog niza tekstova. Peticija će se potpisivati i u Osijeku, Varaždinu, Čakovcu, Splitu, Koprivnici, Karlovcu kao i u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara