"Tvrdnje Del Ponte o tome da su Albanci otimali ljude i vadili im organe su apsurdne"

"Tvrdnje Del Ponte o tome da su Albanci otimali ljude i vadili im organe su apsurdne"

TVRDNJE bivše glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, o tome da su Albanci na Kosovu otimali ljude i vadili im organe za prodaju stranim klinikama, izazvale su pravu buru reakcija.

U razgovoru za prištinski Koha Ditore, glasnogovornik Kosovskog zaštitnog korpusa Shemsi Syla rekao je kako Carla del Ponte u svojoj knjizi "Lov", koja bi uskoro trebala biti objavljena u Italiji, "iznosi laži" i kako su njene tvrdnje "apsurdne" te kako "svatko može pisati što hoće, ali u tome nema ničega istinitog".

Del Pontine optužbe odbacio je i Ahmet Isufi, dopredsjednik Alijanse za budućnost Kosova te jedan od bivših vodećih zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova. "Nije bilo nikakvog djelovanja protiv civila ili bilo koje nacije. Ovakve optužbe su prije svega političke, što može uočiti svatko, a ne samo političari", rekao je Isufi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Carla del Ponte je u knjizi navela kako su ljudima koji su 1999. godine nestali na Kosovu vađeni organi za prodaju stranim klinikama te kako su žrtve vjerojatno otete nakon bombardiranja NATO-a, kad su na Kosovu već bile međunarodne mirovne snage. To je, prema njenim navodima, istražiteljima UNMIK-a rekla grupa "pouzdanih novinara".

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara