Tvrtka Salveo donirala 160.000 kuna za Pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Zagreb - Istok

Sponzorirani članak

TVRTKA Salveo, zastupnik njemačke farmaceutske kompanije Engelhard u Hrvatskoj, u potpunosti je preuredila i opremila Pedijatrijsku ordinaciju Doma zdravlja Zagreb - Istok koji skrbi za oko 270.000 stanovnika ovog dijela grada, od čega čak 35.000 djece. Donacija vrijedna više od 160.000 kuna, koja je uključila izmjenu poda prema najvišim standardima, ličenje i oslikavanje zidova i pripadajuće stolarije, odvajanje dijela za zdravu i bolesnu djecu te opremanje prostora drvenim namještajem, malim će pacijentima značajno olakšati boravak u ovoj medicinskoj ustanovi.

Kako bi dodatno razveselila djecu, tvrtka Salveo čekaonicu je opremila i Nisita bojankama, pastelnim bojicama te raznim igračkama koje su prvi isprobali mališani iz dječjeg vrtića "Ivana Brlić Mažuranić". Družeći se u novoopremljenoj čekaonici, djeca su izradila raznolike crteže koji će, u obliku male izložbe, biti postavljeni na zidove čekaonice. Dr. Lidija Hrastić Novak, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, u ime grada Zagreba zahvalila se tvrtki Salveo na ovom vrijednom ulaganju te izrazila nadu da će i ostale tvrtke slijediti njen primjer.

Dipl. iur. Joso Škara, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb - Istok, prilikom svečanog otvorenje je naglasio: "Izuzetno me veseli što i u ovim vremenima u Hrvatskoj postoje tvrtke poput Salvea koje redovito pomažu domaćim zdravstvenim ustanovama. Zahvaljujući novouređenim prostorijama našoj djeci-pacijentima vrijeme provedeno u čekaonici zasigurno će proći brže i biti ugodnije. U ime svih naših djelatnika, pacijenata i svoje osobno zahvaljujem Salveu na ovoj vrijednoj donaciji".

Mr. pharm. Mirna Radošević, direktorica tvrtke Salveo, u ime donatora je izjavila: "Misija tvrtke Salveo uvelike se temelji na društveno odgovornom ponašanju i brizi za zajednicu, što smo dokazali brojnim humanitarnim akcijama u protekle dvije godine. Zdravstvo, kao jedan od najpotrebitijih sektora u Hrvatskoj, uvijek će biti jedan od naših glavnih prioriteta, a posebno Klinike i medicinske ustanove čiji su pacijenti djeca".

Dom zdravlja Zagreb-Istok zdravstvena je ustanova nastala 2002. godine spajanjem četiriju Domova zdravlja - Maksimir, Dubrava, Peščenica i Sesvete. U svom sastavu ima 39 zdravstvenih stanica smještenih na području istočnog dijela grada te skrbi za oko 270.000 osiguranika. Djelatnosti koje se obavljaju u Domu zdravlja podijeljene su u tri skupine: Primarna zdravstvena zaštita, Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita i Ljekarna. Dio navedenih djelatnosti je privatiziran i nalazi se u zakupu Doma zdravlja, dok je oko 400 zaposlenika u radnom odnosu. Zdravstvena zaštita predškolske djece organizirana je na 13 lokacija na području navedenih gradskih četvrti i uključuje 24 tima (8 timova na području Dubrave, 4 na području Maksimira te po 6 na području Peščenice i Sesveta) koja skrbe za oko 35.000 djece.

Salveo je farmaceutska tvrtka osnovana 2007. godine. Vlasnici kompanije imaju veliko iskustvo upravljanja farmaceutskim proizvodima na hrvatskom tržištu i na više od 50 tržišta cijeloga svijeta. Misija tvrtke Salveo usmjerena je na pružanje visokokvalitetne usluge zastupanja stranih farmaceutskih kompanija na tržištu Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kvaliteta usluge povezana je s istraživanjem i analizom tržišta, registracijom, uvozom i promocijom proizvoda. Cilj tvrtke je izgraditi zdrave, uspješne i poznate robne marke inovativnih farmaceutskih proizvoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara