Tvrtki "Novi plobest" iz Ploča prijeti kaznena prijava zbog onečišćenja okoliša

PROTIV 34-godišnjeg I.Ž., kao odgovorne osobe u tvrtki "Novi Plobest" iz Ploča, bit će podnesena kaznena prijava za kazneno djelo zagađivanja okoliša otpadom, zato što je isti skladištio na otvorenom prostoru, a ne u objektima koji su propisani zakonom , priopćeno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Sumnja se da je I.Ž. (navodno se radi o Ivici Žulju, direktoru "Novog Plobesta" iz Ploča), odgovoran za takvo nepropisno skladištenje na način da se ugrožava kakvoća zraka i voda, te na način kojim se može pogoršati uvjete života ljudi.

Podsjećamo, još jučer je najavljeno kako Inspekcija zaštite okoliša u suradnji s MUP-om priprema dokumentaciju za pokretanje kaznene prijave protiv tvrtke "Novi Plobest" iz Ploča, zbog nelegalno odbačenog otpada uz groblje u Pločama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analize uzoraka koji su uzeti iz kruga tvornice, uspoređeni su s onima ilegalno odbačenima uz groblje, te je utvrđeno da je riječ o opasnu otpadu azbestu i fenolu.

Otpad je pokriven i pod nadzorom, a Inspekcija zaštite okoliša donijela je odluku kojom se tvrtki "Novi Plobest" iz Ploča naređuje sanacija nelegalno odbačenog otpada uz groblje u Pločama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara