Twitter uklonio dvije objave brazilskog predsjednika

Twitter uklonio dvije objave brazilskog predsjednika
Foto: EPA

DVIJE objave brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara na Twitteru u kojima preispituje mjere karantene čiji je cilj ograničiti širenje koronavirusa uklonjene su u nedjelju uz objašnjenje da krše pravila te društvene mreže.

Ultradesni predsjednik postavio je nekoliko snimki koje ga prikazuju u nepoštovanju vladinih preporuka socijalnog distanciranja jer se družio sa sljedbenicima na ulicama Brasilije i pozivao ih da sudjeluju u gospodarstvu zemlje.

Dvije objave uklonjene su i umjesto njih pojavila se obavijest Twittera o tome.

Twitter je u priopćenju objasnio da je proširio globalna pravila o objavama koje su u suprotnosti s javnozdravstvenim preporukama službenih izvora i mogle bi povećati rizik za prenošenje bolesti koju izaziva koronavirus.

U jednom od uklonjenih videa Bolsonaro kaže uličnom trgovcu: "Ono što sam čuo od ljudi je da žele raditi."

"Od početka govorim da ćemo biti oprezni, da stariji od 65 ostaju kod kuće", dodao je predsjednik koji je upravo navršio 65 godina.

"Ne možemo stajati na mjestu, strahuje se da ćemo, ako ne umremo, gladovati", kaže prodavač, a Bolsonaro odgovara: "Nećete umrijeti!"

U drugom videu predsjednik poziva na povratak normalnom životu propitujući smislenost mjera karantene koje su uveli neki guverneri i gradonačelnici u toj južnoameričkoj državi u okviru borbe protiv širenja koronavirusa.

"Ako se ovako nastavi, uz nezaposlenost koja će narasti, kasnije ćemo imati vrlo ozbiljan problem koji ćemo godinama rješavati", rekao je o mjerama izolacije.

"Brazil ne smije stati ili se pretvoriti u Venezuelu", kazao je kasnije Bolsonaro novinarima.

U Brazilu su zaražene 3904 osobe, a preminulo ih je 114.

"Neki žele da ušutim i slijedim preporuke", kaže Bolsonaro. "Koliko puta liječnik ne slijedi protokole?"

"To je život, svi moramo umrijeti jednog dana."

Bolsonaro epidemiju koronavirusa uspoređuje s gripom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara